previous | next
sold

Breedstraat 13 VREELAND

This apartment is Recently sold

Description

Gelegen midden in de oude, gezellige dorpskern van het pittoreske Vreeland charmant, hoogwaardig gerestaureerd herenhuis 'Breehoff" met bijgebouw en binnentuin. Deze sfeervolle woning kenmerkt zich door smaakvolle materialen en een hoog afwerkingsniveau. In 2016/2017 is het gehele huis volledig van buiten en binnen gerenoveerd en heeft het zijn oorspronkelijke allure terug gekregen. Dit unieke...

Features

Type of house/apartment
Corner house/apartment
Construction type
Existing property
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Year of construction
1750
Location
On a quiet road

Description

Gelegen midden in de oude, gezellige dorpskern van het pittoreske Vreeland charmant, hoogwaardig gerestaureerd herenhuis 'Breehoff" met bijgebouw en binnentuin. Deze sfeervolle woning kenmerkt zich door smaakvolle materialen en een hoog afwerkingsniveau. In 2016/2017 is het gehele huis volledig van buiten en binnen gerenoveerd en heeft het zijn oorspronkelijke allure terug gekregen. Dit unieke familie huis kan men zo betrekken en het bijgebouw is voor vele doeleinden geschikt.

Vreeland ligt als een oase van rust in het groene hart van Nederland. Vanuit dit oude dorpje zijn Amsterdam Centrum, Utrecht Centrum en Hilversum in 20 autominuten bereikbaar. Langs de Vecht is goed zicht op de historische, monumentale panden (met de voor Vreeland karakteristieke overtuin). Naast de beeldbepalende gietijzeren ophaalbrug bevindt zich het terras van sterrenrestaurant De Nederlanden. Ook beschikt het dorp over een pannenkoekenrestaurant, eetcafé, peuterspeelzaal, basisschool, BSO, winkeltjes als kapsalons, kleding- en cadeauwinkels en een verrassend complete supermarkt. De sportvoorzieningen (voetbal, hockey, tennis en golf) zijn op 10 fietsminuten bereikbaar.

Indeling:
Entree, toilet met fonteintje, trap naar eerste verdieping, dubbele deur naar woonkamer met gas haard, eikenhouten parket vloer (Hongaarse punt), balkenplafond met een hoogte van 290cm, openslaande deuren naar de binnentuin, luxe open keuken met composiet hardstenen aanrechtblad, dubbele spoelbak met quooker, alle inbouwapparatuur is van Boretti zoals 5-pits gasfornuis, afwasmachine, ijskast en vriezer, magnetron, oven en wijnkast. Bijkeuken met aansluiting voor wasmachine/droger.

Eerste verdieping: ruime overloop, slaapkamer aan de voorzijde, slaapkamer aan de achterzijde, luxe badkamer met inloop regendouche, dubbele wastafel, handdoek radiator, en een separaat toilet. Vaste trap naar kap verdieping.

Kap verdieping: ruime overloop, slaapkamer met fraaie balkconstructie in hoge nok met aangrenzende garderobekamer en met cv-opstelling, slaapkamer, badkamer met inloop regendouche, wastafel en een separaat toilet.

Bijgebouw: begane grond zelf in te vullen/delen ruimte. Thans bestaande uit twee ruimtes met toilet en openslaande deur naar de binnentuin. Vaste trap naar ruime, lichte kapverdieping, een open ruimte (4 veluxramen en voor/achterraam) welke zelf nader in te delen.

Binnentuin: dubbele poort vanuit de Breedstraat naar de sfeervolle binnentuin met toegang tot woonhuis en bijgebouw. In de tuin staan dakplatanen en een amberboom.

Bijzonderheden:
• Woonoppervlakte woonhuis: 161 m2
• Oppervlakte bijgebouw: 111 m2
• Woonhuis: 4 slaapkamers, 2 badkamers, 3 toiletten.
• Binnentuin is gelegen op het zuid/westen.

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Corner house/apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1750

Surface Area and Volume

Usage area Living
161 m²
External storage space
111 m²
Gross volume
516 m³
Lot size
279 m²

Layout

Total number of rooms
5
Number of bedrooms
4
Number of bathrooms
2
Facilities bathroom
Shower, Double washbasin
Facilities bathroom
Shower, Washbasin

Energy

Land registry details

Municipality
Vreeland
Section
A
Lot
939
Surface area
260 m²
Ownership structure
Full ownership
 
 
Municipality
Vreeland
Section
A
Lot
1855
Surface area
19 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
On a quiet road
Garden type
City/town
Garden
west, 40 x 83 m
Surface area
3320 m²
Accessible via back
no

Photos