previous | next
sold

Dorpsstraat 88 LOENEN AAN DE VECHT

This apartment is sold

Description

Prachtig vrijstaand herenhuis met veel privacy en een rijke historie gelegen in een van de oudste straatjes van het liefelijke monumentendorp Loenen aan de Vecht. Het 350 jaar oude pand ligt op een van de mooiste plekken aan de rivier de Vecht met vrij uitzicht. Het herenhuis is door de jaren heen uitstekend onderhouden. De stijl kenmerken zijn daardoor bewaard gebleven in goede combinatie met het...

Features

Type of house/apartment
Detached house
Construction type
Existing property
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Year of construction
1680
Location
On a quiet road, In town or city centre, Unobstructed views, By a waterway

Description

Prachtig vrijstaand herenhuis met veel privacy en een rijke historie gelegen in een van de oudste straatjes van het liefelijke monumentendorp Loenen aan de Vecht. Het 350 jaar oude pand ligt op een van de mooiste plekken aan de rivier de Vecht met vrij uitzicht. Het herenhuis is door de jaren heen uitstekend onderhouden. De stijl kenmerken zijn daardoor bewaard gebleven in goede combinatie met het hedendaagse comfort.

De fraai aangelegde achtertuin biedt veel privacy en is op het Zuidoosten gelegen met een romantische (verwarmde) veranda en prachtig uitzicht over Vecht en groen. De vechtoever is ongeveer tien meter breed met een hardhouten aanlegsteiger voor een eigen boot.

Loenen aan de Vecht is centraal gelegen en circa 20 auto minuten van Amsterdam, Hilversum en Utrecht.. De gemeente Loenen behoort tot de provincie Utrecht en is een zeer karakteristiek dorp waar rivier de Vecht doorheen kronkelt. Er is een klein winkelcentrum, diverse goede restaurants, scholen, een kinderdagverblijf, hockey-, voetbal-, en tennisvereniging en een 9-holes golfbaan.

Indeling:
Begane grond: via een poortdeur komt u in een steeg welke gelijk naar de achtertuin en de voordeur leidt, entree/hal, werkkamer voorzien van vaste open boekenkasten, ruime woonkamer met openslaande deuren naar de zitkamer met uitzicht op de tuin, gezellige woonkeuken in oude stijl met o.a. op maat gemaakte kasten, granieten aanrechtblad en authentieke wandtegels (de bekende witjes met taferelen), de keuken is tevens voorzien van diverse inbouwapparatuur, gang, toilet met fonteintje en trap naar eerste verdieping.

Eerste verdieping: overloop, toilet met wastafel, luxe badkamer met een duo-ligbad met whirlpoolsysteem, 2-persoons douche/stoomcabine en dubbele wastafel, en vloerverwarming, ruime ouderslaapkamer met vaste kastenwand, via enkele treden
komt u op de voormalige "hopzolder" waar aansluiting zit voor een wasmachine en droger in een afgetimmerde kast, de zolder is ingedeeld in twee ruimtes, welke gebruikt kunnen worden als slaap/speelvertrek.

Tweede verdieping: een vaste trap naar de overloop, 2e badkamer met wastafel, toilet en een ligbad, ruime slaapkamer met vaste kasten en fraaie dakconstructie, kleinere slaap/werkkamer met dakkapel.

Bijzonderheden:
• Aanlegsteiger voor boot.
• Veranda met verwarmd terras.
• Tuin biedt veel rust en privacy.

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Detached house
Construction type
Existing property
Year of construction
1680

Surface Area and Volume

Usage area Living
215 m²
Other indoor space
14 m²
External storage space
14 m²
Gross volume
790 m³
Lot size
250 m²

Layout

Total number of rooms
7
Number of bedrooms
4
Number of bathrooms
2
Facilities
TV cable, Jacuzzi

Energy

Heating type
boiler, fireplace
Hot water
boiler

Land registry details

Municipality
Loenen
Section
A
Lot
1874
Surface area
250 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
On a quiet road, In town or city centre, Unobstructed views, By a waterway
Garden type
Backyard
Garden
Beautifully landscaped, southeastern, 10 x 10 m
Surface area
100 m²
Accessible via back
yes

Photos