previous | next
sold

Lijnbaansgracht 281 AMSTERDAM

This apartment is sold

Description

Lijnbaansgracht 281, 1017 RM te Amsterdam. Een prachtig grachtenpand met weids uitzicht over de Lijnbaansgracht, midden in het centrum van Amsterdam. Dit rijksmonument is gelegen tussen de Spiegelgracht en het Leidseplein. Op één van de mooiste stukjes van de Lijnbaansgracht in het Spiegelkwartier bieden wij dit sfeervolle pand aan van 126 m² (NEN 2580) verdeeld over begane grond, souterrain,...

Features

Type of house/apartment
Mid-terrace
Construction type
Existing property
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Year of construction
-1906
Location
Waterside, In town or city centre, Unobstructed views

Description

Lijnbaansgracht 281, 1017 RM te Amsterdam.
Een prachtig grachtenpand met weids uitzicht over de Lijnbaansgracht, midden in het centrum van Amsterdam. Dit rijksmonument is gelegen tussen de Spiegelgracht en het Leidseplein.

Op één van de mooiste stukjes van de Lijnbaansgracht in het Spiegelkwartier bieden wij dit sfeervolle pand aan van 126 m² (NEN 2580) verdeeld over begane grond, souterrain, eerste en tweede verdieping. Het woonhuis heeft twee entrees en aan de achterzijde een patio met authentieke waterput. Op een steenworp afstand liggen het Rijksmuseum en het Leidseplein. Het Rembrandtplein en de Albert Cuyp liggen op enkele minuten loopafstand.

Indeling:
Beletage:
Eigen entree via bordestrap. Lichte eetkamer aan de voorzijde met in het midden gesitueerde open keuken. Aan de achterzijde een sfeervolle zitkamer met uitzicht op eigen patio. Achter de antieke houten deur met glas-in-loodraam vindt u de badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel, toilet en wasmachine-/drogeraansluiting. Separaat tweede toilet. Via de achterzijde heeft u toegang tot de met de buren gedeelde patio.

Eerste etage:
Overloop. Zowel aan voor- als achterzijde een ruime slaapkamer. In de achterslaapkamer een antieke schouw. De tussenwand kan verwijderd worden zodat er een de gehele verdieping beslaand vertrek ontstaat.

Tweede etage:
Overloop met aan voor- en achterzijde een ruime slaapkamer. Beide slaapkamers hebben een vide die thans in gebruik is als hoogslaper. De tussenwand kan verwijderd worden zodat er een geheel vertrek ontstaat.

Souterrain:
Overloop met aan de voorzijde een slaapkamer met wastafel. Het souterrain is bereikbaar via een aparte tweede entree vanaf de straatzijde. Aan de achterzijde een slaapkamer bestaande uit 2 aparte gedeeltes met wastafel.

Bijzonderheden:
- Geheel woonhuis, 126 m² (Nen 2580 meetrapport aanwezig)
- Volle eigendom, geen erfpacht
- Bouwjaar omstreeks 1685, funderingsherstel uitgevoerd in 1998
- Rijksmonument nummer 3646
- Parkeren via vergunningstelsel
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Mid-terrace
Construction type
Existing property
Year of construction
-1906

Surface Area and Volume

Usage area Living
126 m²
Other indoor space
3 m²
Gross volume
447 m³
Lot size
51 m²

Layout

Total number of rooms
8
Number of bedrooms
6
Number of bathrooms
1

Energy

Heating type
boiler
Hot water
boiler
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
I
Lot
9771
Surface area
51 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
Waterside, In town or city centre, Unobstructed views
Garden type
City/town
Garden
Well maintained, northeast, 1.50 x 4.50 m
Surface area
7 m²
Accessible via back
no

Photos