previous | next
sold

Oukoop 44 NIEUWER TER AA

This apartment is sold

Description

In Nieuwer ter Aa ligt midden tussen de weilanden deze monumentale langhuisboerderij "de Ouwe Bouw" die in oorsprong uit de zeventiende eeuw stamt. Deze groene oase van rust ligt op 15 minuten van de Amsterdamse Zuidas en hartje Utrecht middenin het Groene Hart. Aan de rand van het gebied ligt in de gemeente Stichtse Vecht het dorpje Nieuwer ter Aa. Het vroegere verveningsgebied is vandaag de dag...

Features

Type of house/apartment
Farmhouse
Construction type
Existing property
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Year of construction
-1906
Location
On a quiet road, Waterside, Rural setting, Unobstructed views

Description

In Nieuwer ter Aa ligt midden tussen de weilanden deze monumentale langhuisboerderij "de Ouwe Bouw" die in oorsprong uit de zeventiende eeuw stamt. Deze groene oase van rust ligt op 15 minuten van de Amsterdamse Zuidas en hartje Utrecht middenin het Groene Hart. Aan de rand van het gebied ligt in de gemeente Stichtse Vecht het dorpje Nieuwer ter Aa. Het vroegere verveningsgebied is vandaag de dag een geliefde woonplek, vanwege de ruimte, de rust en de lieflijke omgeving. Volkomen rustig en sereen, maar tegelijk in het bedrijvige hart van het land. Hier kan men heerlijk wonen, genieten van rust, ruimte en water.

Ook nodigt de natuurlijke omgeving uit om haar sportief te verkennen. Zo is het zowel in de zomer als in de winter heel goed toeven op en rond de dichtbij gelegen Vinkeveense Plassen en iets verder de Loosdrechtse Plassen. En op de fiets door het groene hart de of door de bossen rond Utrecht en de Haar is het prachtig in alle jaargetijden. Nog dichter bij huis vindt u golfbaan OCL, waar u zo naartoe rijdt. Op een steenworp afstand meandert de Angstel en zijn er verschillende leuke restaurants in de directe omgeving. In Nieuwer ter Aa en omgeving wordt dan ook door vele gezinnen prettig gewoond: Leven als god in Frankrijk, maar dan in het groene hart midden in de Randstad. Cliché maar hier absoluut van toepassing. Een heerlijk warm familiehuis waarbij de boerderij onder architectuur is getransformeerd naar een bijzondere plek om te wonen of te werken.

Algemeen
De boerderij staat ten westen van de weg Oukoop, in de gelijknamige polder Oukoop. Het object ligt – net als de omliggende boerderijen – een flink eind terug ten opzichte van de weg en de Oukooperwetering waardoor optimale privacy de standaard is. Aan de entree van het erf staat een ijzeren spijlenhek. En aan de gietijzeren pijlers met granaatappels hangt een draaihek met de naam van de boerderij: "de Ouwe Bouw". De boerderij staat op een perceel van ruim een hectare en is omzoomd door sloten. Door middel van enkele dammen wordt het waterniveau constant gehouden door het Hoogheemraadsschap, waarbij het waterpeil circa 15 cm hoger is dan de omliggende sloten. De langhuisboerderij heeft een met riet gedekte wolfkap en bestaat uit een voorhuis, met hierachter de voormalige deel met ernaast een grote schuur met paardenstal. De kenmerkende voorgevel is symmetrisch van opzet en oude bouwsporen laten prachtig zien dat het oudste deel al uit de 17e eeuw komt.

Indeling
Het geheel bestaat uit een karakteristieke, op kloeke wijze tot woning verbouwde boerderij en een separate schuur. De begane grond bestaat uit een uitgebouwde entree met doorgang naar de entreehal voorzien van toilet en trapopgang naar de verdieping in het oude voorhuis. De bijkeuken is aan de linkerzijde. Loopt u door in de entreehal dan komt u via een deur in de overige vertrekken van de boerderij. Aan de linkerzijde het oude voorhuis met aansluitend een gezellige bibliotheek en een grote opkamer die over de volle breedte van het huis loopt. Dit is het oudste gedeelte van deze boerderij en dateert uit de 18e eeuw. Rechts van de entreehal is de oude deel. Dit gedeelte is onderverdeeld in drie delen. Een grote woonkeuken voorzien van een betonnen werkblad en alle voorzieningen die koken tot een groot genot maken. De grote Aga, dubbele spoelbakken, oven, magnetron en een Amerikaanse ijskast staan garant voor gezellige culinaire avonden genieten. Aansluitend komt u via een deur in een gezellige en grote woonkamer met openslaande deuren naar het riante terras aan de achterzijde. De oude houten kolommen laten de sporen van het vee dat hier ooit op stal stond nog goed zien. De vide maakt deze woonkamer tot een enorm gezellige ruimte waar het zomers maar zeker in de winter goed toeven is bij de grote open haard.

Verdieping
De verdieping wordt ontsloten door twee trappartijen. Via de hoofdentree komt u op de eerste verdieping van het oude voorhuis. Via een gang kunt u naar de (logeer)kamers. Over de volle breedte van het voorhuis bevindt zich de eerste slaapkamer. De tweede bevindt zich naast de gang. De aanwezige dakkapel zorgt hier voor voldoende daglichttoetreding. Aan het einde van de gang is de badkamer. Deze is voorzien van een royaal bad, dubbele wastafels en een toilet.

De tweede trappartij bevindt zich in de hal tussen de keuken en de woonkamer. Als u hier de trap opgaat treft u allereerst een balkon met zicht op de vide van de woonkamer. Inbouwkasten zorgen voor veel opberggemak. Aansluitend treft u de masterbedroom die vanwege de grote dakkapel erg licht is. Aansluitend treft u de grote badkamer aan, voorzien van een bad, dubbele wastafel, douche en toilet.

De woonkamer en de keuken worden van elkaar gescheiden door een tweede entreehal met trapopgang naar de verdieping en een tweetal bergingen.

Kelder
Onder de opkamer die zich aan de voorzijde van de boerderij bevindt is een grote sta hoge kelder gerealiseerd. Deze is voorzien van een nieuwe fundering waarbij tevens een grotere stahoogte is gerealiseerd. Hierdoor is een hele fijne en grote en bovenal droge ruimte ontstaan van circa 30 m2 die bij uitstek geschikt is als bijvoorbeeld kantoor of slaapkamer.

Buiten
Naast de boerderij bevindt zich een grote schuur. Op de kop is een atelier, die via een grote deur kan worden betreden. Het atelier is voorzien van een separaat toilet en er is een trap naar zolder. Aan de zijkant van de schuur bevinden zich de oude openslaande deuren naar de schuur. Hier een grote ruimte met in het midden de oude paardenstal en op de kop aan de achterzijde twee moderne paardenstallen. De schuur heeft een eigen CV installatie die in een aparte ruimte is ondergebracht. De schuur is bij uitstek geschikt voor de opslag van de grasmaaier, tuingereedschap, het houden van paarden of voor het stallen van bijvoorbeeld een classic car.

Het perceel wordt omzoomd door sloten waardoor privacy optimaal gegarandeerd is. De tuin bestaat zelf uit houtopstand, rondom oude fruitbomen en er is een oude orangerie waar in de wintermaanden de bloempotten worden geplaatst.

Kortom de Ouwe Bouw is een boerderij die u zelden zal tegenkomen, bijzonder, authentiek, middenin de Randstad, middenin het Groene Hart. Een boerderij voor het echte buitenleven en buitenleven zoals het bedoeld is!

Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar.
Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Farmhouse
Construction type
Existing property
Year of construction
-1906

Surface Area and Volume

Usage area Living
322 m²
Other indoor space
32 m²
External storage space
206 m²
Gross volume
1.309 m³
Lot size
10.750 m²

Layout

Total number of rooms
8
Number of bedrooms
3
Number of bathrooms
2
Facilities bathroom
Bathtub, Toilet, Shower, Double washbasin
Facilities bathroom
Bathtub, Toilet, Double washbasin

Energy

Heating type
boiler, fireplace
Hot water
boiler

Land registry details

Municipality
Breukelen
Section
K
Lot
556
Surface area
10750 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
On a quiet road, Waterside, Rural setting, Unobstructed views
Garden type
Backyard
Garden
Well maintained, west, 50 x 50 m
Surface area
2500 m²
Accessible via back
yes

Garage

Type of garage
Detached (stone)
Capacity
2

Photos