previous | next
sold

Rietwijkerstraat 44 -2 AMSTERDAM

This apartment is sold

Description

Prettig en licht dubbel bovenhuis (met in de huidige situatie) een totaal woonoppervlak van 97m² en een groot dakterras en balkon. Dit 4-kamer appartement is op loopafstand van het geliefde Hoofddorpplein en is gelegen op eigen grond. Door de ligging van het huis in het midden van het bouwblok is er vrij uitzicht over het groen (de tuinen en bomen) aan de achterzijde. Ligging: De hippe...

Features

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Service costs
€   60 p/m
Year of construction
1906-1930
Location
By a busy road, In a residential neighbourhood

Description

Prettig en licht dubbel bovenhuis (met in de huidige situatie) een totaal woonoppervlak van 97m² en een groot dakterras en balkon. Dit 4-kamer appartement is op loopafstand van het geliefde Hoofddorpplein en is gelegen op eigen grond. Door de ligging van het huis in het midden van het bouwblok is er vrij uitzicht over het groen (de tuinen en bomen) aan de achterzijde.

Ligging:
De hippe Hoofddorppleinbuurt is een charmante jaren '30 wijk in Amsterdam Zuid, dichtbij het Vondelpark. Deze opkomende buurt is zeer geliefd en het feit dat de huizen hier op eigen grond liggen is een geweldige bonus. Een ideale, groene en vooral rustige familiebuurt. Tram 2 richting Centraal Station en bus 15 stoppen om de hoek en in de directe omgeving kunt u uw dagelijkse boodschappen bij o.a. de Hema, de nieuwe Marqt en de uitstekende Ton Overmars doen. Leuke restaurants zoals Drover's Dog, Van Mechelen en Gent aan de Schinkel bevinden zich in de nabije omgeving en dan is er nog niet gesproken over de talloze gezellige koffietentjes.

Indeling:
Middels het gemeenschappelijk en verzorgt trappenhuis bereikt u de entree van de woning op de eerste verdieping.

Tweede verdieping:
Privé trappenhuis, ruime hal, gang wc met fonteintje, eetkamer en suite met openslaande deuren naar het balkon, de halfopen keuken is voorzien van inbouwapparatuur en heeft een eigen deur naar het balkon, de ruime woonkamer heeft een erker aan de voorzijde waardoor de doorkijk in de straat optimaal is, de zijkamer fungeert op dit moment als kinderkamer, maar zou ook een perfecte werkkamer kunnen zijn.

Derde verdieping:
De overloop biedt toegang tot de masterbedroom in de kapverdieping met een inbouw kledingkast en de doorgang naar de grote badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad/douche, een tweede toilet en een wastafel, tevens is hier de wasmachine aansluiting. Aan de achterzijde komt u op het riante en zonnige dakterras (meer dan 15m2) gelegen op het Noordwesten.

Naast dat het huis nu al een uitstekende indeling heeft met een mooie originele details is er ook een prachtige kans om er een groter dubbel bovenhuis van te maken met 4 slaapkamers en een groot dakterras (tekeningen zijn in bezit van de verkopende makelaar). Er is gekeken naar de meest optimale indeling en uitvoering van een uitbreiding van meer dan 20m2 (woonmeters). Goede mogelijkheden voor een koper dus.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, woonoppervlak van 97m² (NEN-2580 meetrapport aanwezig), met de mogelijkheid van een creëren van een dubbel bovenhuis van circa 120m2 en groot dakterras.
- Riant dakterras en balkon
- Licht, ruimtelijk, prettige woonsfeer
- 2 slaapkamers, optie om er 4 of zelfs 5 te maken
- Eigen grond
- VvE is klein en bestaat uit 3 leden
- Oplevering in overleg.
- Parkeren via vergunningstelsel (Gemeente Amsterdam)

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Transfer

Service costs
€   60 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
1906-1930

Surface Area and Volume

Usage area Living
97 m²
Building-related outside
20 m²
Gross volume
302 m³

Layout

Total number of rooms
4
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities
mechanical ventilation system

Energy

insulation
part double-glazed
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
Remeha
Boiler year
2017
Property boiler
lease

Land registry details

Municipality
Sloten
Section
O
Index number
A3
Lot
3173
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
By a busy road, In a residential neighbourhood
Garden type
Sun terrace
Garden
Beautifully landscaped, north west, 5.07 x 3.02 m
Surface area
15 m²
Accessible via back
no

Photos