previous | next
sold

Van Ostadestraat 193A AMSTERDAM

This apartment is sold

Description

Van Ostadestraat 193 A, 1073 TM te Amsterdam. Midden in de bruisende Pijp bieden wij een sfeervol 2 kamer appartement (33 m²) aan. Het studio appartement is gelegen aan de achterzijde van het pand en heeft aan de achterzijde een balkon over de gehele breedte. Het pand is in 2009 volledig gerenoveerd en gesplitst. Toentertijd is ook de fundering hersteld. Ligging/bereikbaarheid: De Pijp kenmerkt...

Features

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Service costs
€   43 p/m
Year of construction
1905
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Energy rating
Klasse D

Description

Van Ostadestraat 193 A, 1073 TM te Amsterdam.
Midden in de bruisende Pijp bieden wij een sfeervol 2 kamer appartement (33 m²) aan. Het studio appartement is gelegen aan de achterzijde van het pand en heeft aan de achterzijde een balkon over de gehele breedte. Het pand is in 2009 volledig gerenoveerd en gesplitst. Toentertijd is ook de fundering hersteld.

Ligging/bereikbaarheid:
De Pijp kenmerkt zich als een jonge en levendige buurt met een charmante bouwstijl. Veel gezelligheid is er te vinden in de talloze (eet)cafeetjes en restaurants. Ook de Albert Cuypmarkt (om de hoek) die 6 dagen per week is te bezoeken, is zeer sfeerbepalend. Naast al de gezelligheid is de Pijp goed bereikbaar zowel met trein (Amsterdam Amstel/RAI), meerdere tramverbindingen en het metrostation De Pijp op steenworp afstand. Met de auto bent u binnen een paar minuten op de ring A-10.

Geschiedenis ‘De Pijp’
De nieuwe wijk die achter het Paleis van Volksvlijt verrees rond 1900, heette officieel Buurt YY, maar kreeg al snel de naam De Pijp. De nieuwe wijk ontwikkelde zich al snel tot een bruisend stadsdeel. Verschillende bekende Nederlandse schrijvers huurden hier een kamer, zoals Herman Heijermans, Frederik van Eeden en Bordewijk. In de Pijp werd de grondslag voor het Nederlandse cabaret gelegd door Eduard Jacobs. Al snel stond de wijk dan ook bekend als het ‘Quartier Latin’ van Amsterdam en die reputatie heeft het nog steeds. André Hazes heeft hier altijd gezongen en hij is dan ook vereeuwigd middels een standbeeld aan de Albert Cuyp.
Over de betekenis van de (bij)naam De Pijp gaan verschillende verhalen. In 1892 werd De Pijp met een pijpenla vergeleken waarin lange, brede pijpen liggen, welke 's morgens vroeg levende `wolken` mensen op weg naar hun werk `uitbliezen`. Hoe onduidelijk de oorsprong van de naam ook is, iedereen spreekt nu over De Pijp en iedereen wil er graag wonen...

Erfpacht:
De appartementen van het appartementencomplex Van Ostadestraat 191-193 zijn berust met bancaire erfpacht uitgegeven door de Stichting Bewaarentiteit Grondvermogen Woningen I.
Deze stichting is gelieerd aan de Kempen & Co Bank, een 100% dochter van de gerenommeerde Van Lanschot Bank. Belangrijk om te weten is dat dit appartement de Groene Notariële Opinie heeft gekregen een belangrijke voorwaarde voor de financiering, voor meer info: https://www.grondvermogen.nl

Indeling:
Entree. Hal. Aan achterzijde de woon-/eetkamer met open keuken. De keuken is voorzien van alle diverse inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer komt u door middel van openslaande deuren op het balkon. Het balkon kijkt prachtig weids uit over de zeer diepe binnentuinen.
Half open slaapkamer. Badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet. Ruime bergkast met wasmachine-/drogeraansluiting. Door het gehele appartement ligt een houtenvloer.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, 33 m² (Nen 2580 meetrapport aanwezig)
- Balkon aan achterzijde
- CV-installatie
- Volledig dubbel glas
- Houten vloer
- VvE (nr. 191 en 193), bestaande uit 15 leden
- Professioneel beheerd door Newomij
- Erfpacht
- Servicekosten: € 160,- per maand, dit is inclusief de erfpachtkosten (€ 43,- servicekosten, € 117,- erfpacht)
- Parkeren via vergunningstelsel
- Oplevering in overleg, kan snel

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Transfer

Service costs
€   43 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
1905

Surface Area and Volume

Usage area Living
33 m²
Building-related outside
6 m²
Gross volume
97 m³

Layout

Total number of rooms
2
Number of bedrooms
1

Energy

Energy rating
Klasse D
insulation
double glazing
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
V
Index number
A-4
Lot
11719
Ownership structure
Leasehold
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood

Photos