previous | next
sold conditionally

Kanaalstraat 102F AMSTERDAM

This apartment is sold conditionally

Description

Kanaalstraat 102, 1054 XL Amsterdam. In het voormalig Rooms-katholieke schoolgebouw "Sint Christina" ligt deze bijzondere loft (van circa 67 m²) dat zeer vernuftig verbouwd is en ook nog eens op één van de mooiste plekken van Oud West gelegen, tussen de Jacob van Lennepkade en het Vondelpark in. Licht, ruimtelijk en veel volume zijn de woorden, die van toepassing zijn op dit appartement en toch is...

Features

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Status
sold conditionally
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Service costs
€   111 p/m
Year of construction
-1906
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood

Description

Kanaalstraat 102, 1054 XL Amsterdam.

In het voormalig Rooms-katholieke schoolgebouw "Sint Christina" ligt deze bijzondere loft (van circa 67 m²) dat zeer vernuftig verbouwd is en ook nog eens op één van de mooiste plekken van Oud West gelegen, tussen de Jacob van Lennepkade en het Vondelpark in.

Licht, ruimtelijk en veel volume zijn de woorden, die van toepassing zijn op dit appartement en toch is het heel knus en warm. De geraffineerde indeling en de prachtige plafondhoogte (4,49m) maken dit huis buitengewoon spannend en het ligt bovendien ook nog om de hoek van het Vondelpark, om over de goede restaurants, heerlijke koffietentjes en hippe barretjes, maar te zwijgen.

Indeling
Tweede verdieping
Het complex heeft een statige entree: een open portiek met een granito vloer en massieve openslaande toegangsdeuren. De klassieke hal met authentieke tegelvloer is fraai gerenoveerd, evenals het trappenhuis met diverse stijlkenmerken als trapleuningen met spijlen, nissen, ornamenten, sierkozijnen en ramen met helder glas en glas-in-lood.

De entree van de woning is een hoge imposante gang. Vanuit deze gang toegang naar de indrukwekkende 4.49m hoge woonkamer met entresol te bereiken via een open trap. De open woonkeuken ligt onder het entresol. De keuken is voorzien van diverse hoogwaardige inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis, Quooker en een afwasmachine, daarnaast is een grote inbouwkast met een plek voor een ijskast en of keuken attributen.

Trap naar entresol waar zich de ruime slaapkamer bevindt. onder het entresol is een grote inloopkast gerealiseerd, ook heel slim is de 'bonusberging' van meer dan 10 m² onder de verhoogde living.
De badkamer bevindt zich in de hal en bestaat uit een wastafelmeubel en inloopdouche, tegenover de badkamer is de separate wc en de wasmachineruimte tevens cv-ruimte.

Door de hoge raampartijen aan de achtergevelzijde is er een prettige lichtinval en avondzon, daarnaast is het huis met heel veel smaak verbouwd en afgewerkt. Ook de VVE is goed lopend en ten slotte ligt het appartement op eigen grond.

Geschikt voor onder andere expats, bachelor(ettes) of jonge stellen, maar met name voor mensen die op zoek zijn naar iets speciaals, dit is een huis met een heel bijzonder en prettig gevoel.

Omgeving
Het appartement is gelegen in de populaire Helmersbuurt. Hier heerst nog de gemoedelijke buurtsfeer, wat de buurt ook zeer geschikt voor kinderen maakt. Het Vondelpark, de Foodhallen, scholen en de JP Heidestraat/Overtoom met alle winkels en horeca, die u in de buurt wenst, zoals: Gebrouwen door Vrouwen, Café Comodo, de Golden Brown bar, Stach, Marqt en de Vondeltuin als voorbeelden.

Bereikbaarheid
Al het fijne van Amsterdam, zoals de Jordaan, de vele musea, Zuid met haar PC Hooft- en Cornelis Schuytstraat en het Centrum zijn binnen enkele minuten op de fiets bereikbaar. Vanaf de ringweg A10 staat u via de Overtoom ook met de auto binnen korte tijd voor de deur. Ook middels het openbaar vervoer is het huis uitstekend bereikbaar.

Bijzonderheden
- Loft met een hoofdletter L;
- Uniek is zijn maat, soort en lay-out;
- 67 m² woonoppervlakte;
- Keuken voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur, zoals een Quooker;
- Bonus berging onder de verhoogde living (!);
- Licht, hoogte en een fijne sfeer;
- Prachtige plek;
- Eigen grond.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Transfer

Service costs
€   111 p/m
Status
sold conditionally
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
-1906

Surface Area and Volume

Usage area Living
67 m²
Gross volume
301 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
1
Number of bathrooms
1
Facilities
mechanical ventilation system, TV cable

Energy

Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
Itho
Boiler year
2013
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
T
Index number
A28
Lot
6993
Ownership structure
Full ownership
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood

Parking

Type of parking
Paid parking

Photos