previous | next
sold

Spinnerie 3 LOENEN AAN DE VECHT

This apartment is sold

Description

Te midden van de oude dorpskern van Loenen aan de Vecht staat dit charmante Rijksmonument (bouwjaar omstreeks 1690) met besloten binnentuin met achterom. Dit huis is speels ingedeeld door verschillende splitlevels waardoor ieder in huis zijn of haar privacy vindt en toch verbinding heeft. De 4 slaapkamers en badkamer zijn op de eerste verdieping te vinden. Een verrassend woonhuis waarin vele...

Features

Type of house/apartment
Corner house/apartment
Construction type
Existing property
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Year of construction
1690
Location
In town or city centre, Unobstructed views

Description

Te midden van de oude dorpskern van Loenen aan de Vecht staat dit charmante Rijksmonument (bouwjaar omstreeks 1690) met besloten binnentuin met achterom. Dit huis is speels ingedeeld door verschillende splitlevels waardoor ieder in huis zijn of haar privacy vindt en toch verbinding heeft. De 4 slaapkamers en badkamer zijn op de eerste verdieping te vinden. Een verrassend woonhuis waarin vele stijlkenmerken bewaard gebleven zijn waaronder ramen met roedeverdeling, balkenplafonds en niveauverschillen.

De Spinnerie is een levendige, gezellige en autovrije straat waar mensen verblijven op de bankjes die aan de voorgevels geplaatst zijn en de kinderen graag spelen. Door de centrale ligging is alles binnen handbereik.

Loenen aan de Vecht is centraal gelegen tussen Hilversum, Utrecht en Amsterdam. De gemeente Loenen behoort tot de provincie Utrecht en is een zeer karakteristiek dorp waar rivier de Vecht doorheen kronkelt. Er is een klein winkelcentrum, diverse goede restaurants, scholen, een kinderdagverblijf, hockey-, voetbal-, en tennisvereniging en een 9-holes golfbaan.

Indeling begane grond: Entree, hal met garderobe, meterkast en toilet. Aan de linkerzijde werk-, eetkamer met trapopgang naar de ruime living met open haard en inbouw boekenkasten. Vanuit de living is de ruime eet-, werkkamer bereikbaar en doorloop naar de lager gelegen zitkamer. Trap naar ruim souterrain waar de keuken is en een ruime berging van maar liefst 22 m2 met aansluiting voor de wasmachine en droger. Tevens is in het souterrain het achter-entree naar het zonneterras met achterom.

Verdieping: Overloop met vier in grootte variërende slaapkamers waarvan drie kamers beschikken over vaste kasten. Badkamer met ligbad, toilet en wastafel. Stookruimte en toegang tot twee bergvlieringen.

Bijzonderheden:
• Woonoppervlakte 169m².
• 4 slaapkamers.
• Zeer charmant en sfeervol huis.
• Hartje centrum Loenen aan de Vecht

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Corner house/apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1690

Surface Area and Volume

Usage area Living
169 m²
Other indoor space
22 m²
Gross volume
745 m³
Lot size
122 m²

Layout

Total number of rooms
8
Number of bedrooms
4
Number of bathrooms
1

Energy

Heating type
boiler, fireplace, partial under-floor heating
Hot water
boiler
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Loenen
Section
A
Lot
1442
Surface area
100 m²
Ownership structure
Full ownership
 
 
Municipality
Loenen
Section
A
Lot
1789
Surface area
22 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
In town or city centre, Unobstructed views
Garden type
Backyard
Garden
Regular, north west, 4 x 6 m
Surface area
24 m²
Accessible via back
yes

Parking

Type of parking
Public parking

Photos